Blogg

Berlin 02.06.15

Da er det farvel til Berlin for denne gang. Auf Wiedersehen. Det er så mange skulle, burde , måtte , ville ha gjorter ; Teater, opera , Litteraturhaus , utstillinger - jeg må bare innse at det var det for denne gang . Og - Ich hab' noch einen Koffer on Berlin ! Avsted til flyplassen !Takk for denne gang , og god dag til alle!

Les mer

Berlin 01.06.15

Søndagens utflukt ble lang og morsom . Vi opplevde pussige sammentreff av synkronisitet- ting dukket opp - uten at vi lette etter det ;det bare var der ! Dette høres veldig kryptisk ut : Men ,altså : Før Køpenick skulle vi på en utstilling i Kreutzberg ,på Grimmuseum. Da vi kom til Alexanderplatz var halve byen stengt pga et stort sykkelløp . Vi bestemte oss for å ta drosje til museet- for å spare tid og dessuten var det litt vanskelig tilgjengelig . Da vi endelig fikk tak i en drosje - i resepsjonen på et hotell vi passerte - kom den ikke i nærheten av dit vi skulle , men vi tenkte at da vandrer vi med freidig mot i sydøstlig retning og ser hva som skjer . Jeg må bare minne om at å gå rundt i Berlins gater er å bevege seg på en flate som strekker seg fra Oslo til Moss . Så du skal ha mye flaks for å finne det du leter etter ! På veien kom vi forbi et stort mursteinskpleks som så litt spennende ut så vi bestemte oss for å se nærmere på det . Det sto det Kunstlerhaus Bethanien - og det hadde vi jo hørt om før, så da gikk vi like godt inn for det var det en hyggelig cafe- og ettersom vi allerede hadde gått langt , tenkte vi at en kaffe nå , det hadde vært tingen. Til vår store overraskelse ser vi at Cafeen heter Drei Schwester , og den hadde vi hørt om tidligere på dagen fra vårt besøk dagen før ! Det var jo pussig , tenkte vi og satte oss ut i den hyggelige hagen . Jeg sendte en Sms til Kirsten - hvis utstilling vi skulle besøke , for å spørre om veien videre . Etter en ti minutters tid sier Jørn ,:Se hun som kommer der - det kunne nesten vært Kirsten ! Jeg snur meg og der er hun Og så viser det seg at hun også hadde en video der- hun er konseptkunstner- og det var akkurat på klokkeslettet til en Performanceforestilling på Momentum . Hvor vår nabo Ra hel Rits-Volloch er kurator . Vi har ikke truffet henne før - nå ble vi presentert . Etterpå - da vi skulle ut for å finne veien til Køpenick - viste det seg at det gikk en buss like borte i gaten . Vi kom bare forbi . Og så ble det dn lang og fin busstur til den gamle bydelen . Jeg fant, jeg fant !

Les mer

Berlin 31.05.15

God søndag fra Berlin ! Her skinner solen og det tegner til å bli en strålende, varm dag . I går hadde vi besøk av en gruppe fra Oslo , som var oppom en tur før vi viste dem rundt på lørdagsmarkedet . Deretter gikk turen til vår stamcafe'Gagarin , og alle koste seg veldig og ville helst blitt der resten av dagen . Vi hastet ned i butikken før besøket kom for å ha litt snacks å by på før vi inntok lunsjen . På veien klarte jeg ikke å dy meg, men måtte bare knipse noen bilder på veien . I dag har vi tenkt oss til Køpenick, en av de eldste bydelene i Berlin . Ønsker alle en riktig god søndag !

 

Les mer

Berlin 30.05.15

Gårdsdagens ekspedisjon til Alte Müntze - var en stor opplevelse. Jeg var gjennomrystet da jeg kom ut derfra. Jeg har lest flere biografier om Van Gogh i årenes løp , men denne utstillingen - som er en multimediautstilling- med sitater fra hans brev , særlig til broren Theo var nesten ikke til å hole ut . Så vakker , så intens så ren og full av glede over livet sammen med smerten ! Helsigvis varer utstillingen helt fram til 1. november så det er tid nok til å oppleve den igjen . Denne gangen er det særlig å beklage at bildene fra min I-Phone er særdeles utilstrekkelige. Men hvis du kommer til Berlin i løpet av de neste månedene er dette virkelig en stor opplevelse!

Les mer

Berlin 29.05.15

Endelig kom vi til Spreewald! Våre tyske venner kjørte oss dit , og ettersom fruen er fra området fikk vi en tur på elven eller kanalene , som vi ellers ikke hadde fått maken til ! Det var perfekt vær og stemningen var avslappet - fuglesang var nesten den eneste lyden vi hørte i - når vi ikke fikk masse historier herfra. En kommer seg hit med tog også - fra Berlin til Lübbenau.Til dere som blir med på høstens tur - jeg planlegger førøvrig en i november /desember også - til julemarkedtiden - så har jeg flere tips til overnatting.  Ønsker alle en god helg- i dag blir det Van Gogh utstilling for meg . Det er 125 år siden han døde - mitt første store idol innen malekunsten etter Munch!

 

Les mer

Berlin 28.05.15

En liten hilsen fra Berlin : Maten er jo et viktig element i livet , og her er det et enormt stort utvalg av spisesteder og gode grønne matforretninger. Fordi det er såpass rimelig å spise ute her , og dessuten så mye fristende og lekkert som tilbys , ender vi på denne årstiden nesten alltid opp med å spise ute .

 

Les mer

Berlin 27.05.15

På vår kulturvandring i går , tok vi bussen til Lustgarten ved Berlinerdomen .

Les mer

Berlin 26.05.15

Dagens lille Berlinmelding:Når en går rundt i gatene på Prenzlauer Berg , er det så mye som fanger blikket ,og jeg klarer ikke begrense meg .Derfor er det bare å erkjenne at for meg gjelder :More is more ! Det er forøvrig nok av steder med designvarer også . Viser et lite knippe av et stort utvalg - og vi har fremdeles en hel uke igjen her ! I dag skal vi til August Strasse, som ligger i bydelen Mitte , og i spaseravstand fra oss. Der er det mange fine gallerier . Torsdag går turen til Spreewald- et eventyraktig område som ligger en times kjøring fra Berlin. .Jeg gleder meg veldig til å oppleve det .

Les mer

Berlin 25.05.15

Hei igjen alle sammen ! I dag er det annen pinsedag og fridag som hjemme . Vi hadde tenkt oss til Weissensee med den gule trikken som det er så hyggelig å ta , her i det gamle Øst-Berlin. Men fordi været er litt mer ustabilt enn i går , blir det spasertur rundt på Prenzlauer Berg , og så kino i Kulturbrauerei litt senere. Jeg legger ut bilder fra Boesner - for å vise litt av utvalget som en finner her ! Ønsker en herlig dag til alle !

Les mer

Berlin 24.05.15

Tidlig søndag morgen - ny dag , nye muligheter! Gaten utenfor er stille , himmelen er skyfri - tid for å tenke , lese , planlegge! Og bare VÆRE! Fryder meg over å være her i Berlin ! God pinsehelg alle sammen !

Les mer