Presseomtaler/intervjuer    

Bildene under er fra en reportasje i Maison fra vår leilighet i Uranienborg Terrasse.
 
 

Kongelig i Oscars gate

 
Konger, dronninger og et slott i Italia er utgangspunkt for Jørn E. Vestads og Sidsel Schjervens kunst.
 
- Jeg fikk ikke malt så mye på bilder da jeg holdt på med gulvet, forklarer billedkunstneren Jørn E. Vestad. Han har ligget på kne med fargestifter og tusjpenn i månedsvis. Vi stiger inn i en storslagen stue. Det nyslipte furugulvet er dekorert med tegninger av konger og dronninger og historiske og religiøse symboler. Veggene er behandlet med sparkel ispedd rosafarget pigment. Det er nesten fire meter fra gulv til tak i den 210 kvadratmeter store leiligheten i Oscars gate i Oslo. Paret kjøpte en syvroms-leilighet i 2003. Siden har de drevet med ombygging og oppussing. Vegger og nedsenkede tak ble revet. Paret ville ha store og luftige rom. Nå er leiligheten blitt til en stor femroms. 

Rikt dekorert.

Sidsel Schjerven og Jørn E. Vestad er glad i søyler, edelstener og pynt. De dekorerer med det de har, og på kjøkkenet har de smykket en hel vegg med skår av knuste suppetallerkner, kopper, perler og edelstener. - Vi hadde så mange pyntegjenstander. Jeg begynte å knuse noen. Og så begynte jeg å sette bitene opp på veggen. Først var det bare ting vi ikke syntes var så fine. Etter hvert ble det de virkelig fine tingene, avslører Jørn.- Jeg lurte på hvor det var blitt av suppetallerkenene, ja, utbryter Sidsel. - Da vi flyttet inn, tenkte vi at vi ville ha det minimalistisk. Det holdt i et par dager. Vi endte opp på en slags kreativ maksimalisme. Rommene skifter karakter; den ene uken fungerer rommet som atelier. Den neste uken som spisestue for juleselskapet. Vi maler rommene etter hva vi skal bruke dem til.Kunstnerparet liker å restaurere gamle ting. Dører og gerikter som de fant på loftet, har de nå satt på plass i leiligheten. - Vi utfolder oss med store bilder. Derfor er det viktig med store rom. Vi har ofte familie boende, så for fleip kaller vi leiligheten for "Pensione Oscar", ler Sidsel. 

Tilbake igjen.

De bodde i den samme gården de første årene de var sammen, men i en annen leilighet. I 1985 kjøpte de en diger villa på Nordstrand. I 19 år fungerte boligen som bolig, atelier og lokale for Nordstrand Tegne- og Maleskole, som paret har drevet i 22 år. Paret har nå en større utstilling, som varer til 18. november; hun i Galleri A Minor, han i Galleri A. Forrige gang de stilte ut var i 2001, i Provence. Vestad har spesialisert seg på motiver fra det gamle Egypt. Han maler gjerne konger og dronninger, diverse utgaver av ukjente mennesker og celebriteter som Elizabeth Taylor og Marlene Dietrich, Greta Garbo og Franz Kafka. - Jeg er opptatt av å løse opp tiden. Hvor var vi? Hvor står vi? Og hvor går vi? Alt du har opplevd, tar du med deg inn i din egen verden. Når alvorlige ting skjer i livet, så kjenner du perspektivene, forklarer han. 

En slottsdrøm.

Da paret holdt kurs i Italia i sommer, kom de over et slott, og Sidsel Schjerven ble så betatt av slottet at hun har laget en serie bilder med motiver fra nettopp dette stedet.Hun har alltid vært betatt av Italia. - Da vi reiste nedover i sommer, var det en stemme som sa til meg: "Nå er tiden inne for å finne huset". En vinbonde fant slottet til oss. Jeg ble helt besatt. Det var en mektig følelse. Fotografier fra dette slottet har vært utgangspunktet for mine bilder. Blandingen av skjønnhet og forfall fascinerte meg malerisk, forklarer hun. Nå drømmer de om å kjøpe slottet. De ønsker å lage et kunstsenter der, hvor de også kan ta imot elever. - Vi jobber mye med pasjon. Hva brenner du for? Mange er i en hverdagsmodus på lunk. Tredemøllen tar stor plass i livet. Du skal ikke kjede deg. De fleste krydrer tilværelsen med opplevelser og ytre stimuli. Vi jobber med å skape nye muligheter i nye rom. Det er det kursene våre handler om. Å få folk inn i nye prosesser, sier hun.
 
Fra vårt atelier i leiligheten i Oscarsgate
 
Dette er dagligstuen vår i Oscarsgate